Proszę wskazać gdzie można definiować ilość lini pola na formularzach, np: na fakturze mam dużo pozycji i niektóre wychodzą poza ramkę zasłaniając inne treści na dokumencie.
W polach takich jak nazwa towaru mam czcionkę rozmiar 8 wysokość wiersza 17, format "nagłówek", funkcja zawijania tekstu "skieruj w dół". We właściwościach dokumentu mam ustawione liczba wierszy na jednej stronie 15 na pierwszej 15, środkowej 15, ostaniej 15.
Prawidłowa odpowiedźUtworzone przez:Agnieszka Klimkiewicz13:29 17 Dec 2021
Witam.
Dla pól umieszczonych w tabeli proszę określić z podpowiedzi format = Tabela
inaczej ograniczenie ilości wierszy zdefiniowane w górnym menu Właściwości >> Liczba wierszy na stronie będzie ignorowane.
Dodatkowo aby system brał pod uwagę definicję ilości linii dla poszczególnych stron - pierwsza, środkowa, ostatnia, jedyna formularz powinien być zdefiniowany wielostronicowo.
Oznacza to, że każde pole powinno być przypisane do odpowiedniego rodzaju strony/stron w sekcji - Pomiń na stronie.
Pola np. tabeli, które mają różne umiejscowienie lub rozmiar na formularzu dla różnych rodzajów stron powinny być umieszczone kilka razy z różnymi ustawieniami w sekcji Pomiń na stronie.
Jak wyglądają poszczególne strony można sprawdzić wchodząc w górne rozwijane menu i wybierając kolejno opcje
- Pierwsza strona
- Środkowa strona
- Ostatnia strona
- Jedyna strona
Pozdrawiam
Agnieszka Klimkiewicz