uprawnienia
Agata
2020-03-30
Przy próbie zapisania faktury sprzedażowej pojawia się komunikat

Nie można zapisać rekordu, nie możesz sprzedawać odbiorcom krajowym

wcześniej nie było tego problemu, mozna było zapisywać faktury, jestem jedynym uzytkownikiem
Diana Klobukowska
2020-04-02
Witam,

bardzo proszę o sprawdzenie w opcji "Sklep" czy subskrypcje na wszystkie funkcje (zwłaszcza "Strefy VAT) z których Państwo korzystają są aktywne.

Pozdrawiam,
Dział Pomocy HansaWorld
Agata
2020-04-02
Utworzone przez:Diana Klobukowska12:41 2 Kwi 2020
Witam, bardzo proszę o sprawdzenie w opcji "Sklep" czy subskrypcje na wszystkie funkcje (zwłaszcza "Strefy VAT) z których Państwo korzystają są aktywne. Pozdrawiam, Dział Pomocy HansaWorld
Nasze aktywne funkcje są następujące

Grupy dostępu
Księgowość
Przedpłaty
Wielowalutowość
Strefy dla podatku VAT

Jaką funkcję należy dokupić ?
Diana Klobukowska
2020-04-02
Utworzone przez:Agata12:45 2 Kwi 2020
Nasze aktywne funkcje są następujące Grupy dostępu Księgowość Przedpłaty Wielowalutowość Strefy dla podatku VAT Jaką funkcję należy dokupić ?
w takim razie bardzo proszę zrestartować serwer a następnie ponownie spróbować wystawić dokument, z którym był wcześniej problem

Pozdrawiam,
Dział Pomocy HansaWorld
Agata
2020-04-02
Prosze o instrukcję jak zresetować serwer, po zalogowaniu do panelu zarządzania firmami mam tylko opcję close serwer. Po kliknięciu pojawia się komunikat ze jest to operacja nieodwracalna.
Diana Klobukowska
2020-04-03
widzę, że mają Państwo nową subskrypcje pakietu "Grupy Dostępu" Trzeba najpierw ustawić możliwość wykonania takiej operacji.
Proszę wykonać następujące kroki:

Zień moduł: System >> Ustawienia: Grupy Dostępu

Jeżeli ma już tam Pani utworzony rekord dla danego użytkownika to proszę go otworzyć, jeśli nie proszę wybrać opcje: Utwórz - Nowa Kartę - Grupy Dostępu a następnie dodać Kod i Opis (np. ADMIN). Następnie w tabelce proszę wybrać z podpowiedzi odpowiednio:

Typ: Akcja, Element: Nie zezwalaj na sprzedaż do klientów krajowych, Poziom: Pełen
Typ: Akcja, Element: Nie zezwalaj na sprzedaż do klientów exportowych, Poziom: Pełen

zapisz rekord.
Następnie grupa dostępu z tymi funkcjami musi być dodana na karcie osoby:

Moduł: System >> Kartoteki: Osoby >> wybrać z listy odpowiednią osobę >> w polu Grupa dostępu wybrać odpowiednią grupę z podpowiedzi >> Zapisać i zrestartować aplikacje

Pozdrawiam
Dział pomocy HansaWorld
Agata
2020-04-03
Utworzone przez:Diana Klobukowska01:17 3 Kwi 2020
widzę, że mają Państwo nową subskrypcje pakietu "Grupy Dostępu" Trzeba najpierw ustawić możliwość wykonania takiej operacji. Proszę wykonać następujące kroki: Zień moduł: System >> Ustawienia: Grupy Dostępu Jeżeli ma już tam Pani utwo
Dzień dobry,

Już wcześniej miałam zdefiniowane grupy dostępu i dodane linie od 1 do 10, teraz dodałam linie nr 11 i 12 niestety to tez nie pomogło.
Aplikacje również restartowałam.

Przesyłam zżut ekranu.
Agata
2020-04-03
widzę, że mają Państwo nową subskrypcje pakietu "Grupy Dostępu" Trzeba najpierw ustawić możliwość wykonania takiej operacji. Proszę wykonać następujące kroki: Zień moduł: System >> Ustawienia: Grupy Dostępu Jeżeli ma już tam Pani utwo
Dzień dobry,

Już wcześniej miałam zdefiniowane grupy dostępu i dodane linie od 1 do 10, teraz dodałam linie nr 11 i 12 niestety to tez nie pomogło.

Przesyłam zżut ekranu.
Agata
2020-04-03
Dzień dobry,

Przesyłam zżut ekranu.
Agata
2020-04-03
Utworzone przez:Agata10:28 3 Kwi 2020
Dzień dobry, Już wcześniej miałam zdefiniowane grupy dostępu i dodane linie od 1 do 10, teraz dodałam linie nr 11 i 12 niestety to tez nie pomogło. Aplikacje również restartowałam. Przesyłam zżut ekranu.
Dzień dobry,

Przesyłam zżut ekranu.
Agata
2020-04-03
Utworzone przez:Agata10:28 3 Kwi 2020
Dzień dobry, Już wcześniej miałam zdefiniowane grupy dostępu i dodane linie od 1 do 10, teraz dodałam linie nr 11 i 12 niestety to tez nie pomogło. Aplikacje również restartowałam. Przesyłam zżut ekranu.
Dzień dobry,

Przesyłam zżut ekranu.
Diana Klobukowska
2020-04-06
Problem został rozwiązany - grupy dostępu były błędnie zdefiniowane
Ten wątek został zamknięty. Utwórz nowy jeśli chcesz kontynuować.
Powrót do listy
Najnowsze posty
Agnieszka Klimkiewicz
Witam. Jeśli nie widać w Module System >> Ustawienia >> opcji Konfiguracja oznacza to, ...
09:00 26 Feb 2025
Agnieszka Klimkiewicz
Witam. Możliwość wiekowania należności i zobowiązań jest aktualnie dostępna wyłącznie w produkcie S...
08:54 26 Feb 2025

Monitorujemy forum w dni robocze i w miarę możliwości odpowiadamy na pytania w przeciągu 24 godzin.

Zaznacz "gwiazdkę" dostępną w prawym górym rogu danego posta, a otrzymasz powiadomienie o dodanych odpowiedziach. Aby skorzystać z tej funkcji musisz być zalogowany.